Forum SpiritueelRotterdam.nl


Je bent niet ingelogd.

  • Index
  •  » Prikbord
  •  » Rotterdam stopt met onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van Monsanto

#1 13-08-2013 12:54:40

Eugénie
Administrator
Geregistreerd: 10-09-2007
Bijdragen: 718

Rotterdam stopt met onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van Monsanto

Rotterdam stopt met onkruidgif van Monsanto


zaterdag, 27 juli 2013 09:46 geplaatst in: 
http://www.niburu.nl/natuur-en-milieu/5 … n-monsanto

Natuur en Milieu

De gemeente Rotterdam stopt met het gebruik van het gevaarlijke onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van het omstreden landbouwbedrijf Monsanto.

Volgens wethouder Alexandra van Huffelen loopt de stad daarmee vooruit op het landelijke verbod dat in 2018 ingaat.

De gemeente gebruikte het gif tot nu toe op moeilijk bereikbare verharde plekken. In het najaar gaat Rotterdam naar alle waarschijnlijkheid over op het milieuvriendelijke middel Ecostyle Ultima. Er loopt dit jaar een proef waarvan de eerste uitkomsten hoopgevend zijn.

Van Huffelen: “Rotterdam geeft hiermee het signaal af dat er veel en snel vraag is naar een duurzaam alternatief. Betere (biologische) middelen om onkruid te bestrijden moeten worden doorontwikkeld, wij bieden daar een markt voor.”

Roundup bevat het werkzame bestanddeel glyfosaat en mag vanaf 2018 landelijk niet meer worden gebruikt om onkruid te bestrijden. Het middel wordt veel gebruikt in de land- en tuinbouw.

De gemeenten Alphen aan den Rijn en Dordrecht gebruikten Roundup vanwege de gevaren al niet meer. Zij hebben een andere oplossing: met groenafval wordt water heet gestookt. Het spuiten van dit water is een goed alternatief.

Onlangs maakte We Are Change Rotterdam deze mini-documentaire over Monsanto: http://www.youtube.com/watch?v=Ro63Xm4l … r_embedded

Mooi Nu nog het gif uit ons voedsel!!!

Offline

 

#2 15-08-2013 18:58:36

Kees
Lid
Van: Vlaardingen Holy
Geregistreerd: 31-10-2007
Bijdragen: 440
Website

Re: Rotterdam stopt met onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van Monsanto

Het is niet een landelijk verbod, maar een regelgeving vanuit Brussel.

Op 03-05-2013 kan ik dit bericht plaatsen

"Het is gelukt – Europa heeft zojuist bijen-dodende pesticiden verboden!! Megabedrijven zoals Bayer hebben alles uit te kast getrokken om dit te voorkomen, maar de kracht van de mensen, de wetenschap en goed bestuur hebben het voor elkaar gekregen!! "

zie ook http://www.spiritueelrotterdam.nl/forum … 38&p=2

Hoe het verhaal ook zit, Rotterdam stopt met onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van Monsano, mooi.

Laatst bewerkt door Kees (15-08-2013 19:10:35)


Geloof niets omdat iemand anders het zegt of gelooft.
Geloof alleen in wat je zelf als waar ervaart. - Boeddha
Actief sinds 2001

Offline

 

#3 18-01-2016 12:54:11

Eugénie
Administrator
Geregistreerd: 10-09-2007
Bijdragen: 718

Re: Rotterdam stopt met onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van Monsanto

Update:

Monsanto vs. Nederland: de eerste ISDS zaak in 2016?

Bedrijven staan te trappelen om van ISDS gebruik te maken. Monsanto staat al in de steigers. Waarom? Nederland wil het gebruik van Glyfosaat, het actieve bestanddeel in het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van Monsanto, per 2016 gedeeltelijk verbieden. Vanaf 2016 mag het niet meer op verhardingen gespoten worden. Deze maatregel werd genomen om de volksgezondheid te beschermen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) oordeelde namelijk in maart dat Glyfosaat waarschijnlijk kankerverwekkend is voor de mens.

Monsanto dreigt nu dat het verbod juridisch onhaalbaar is, en zegt dat het Nederland niet gaat lukken. Als Monsanto het voor het zeggen heeft, dan komt het verbod er nooit. De harde lobby van chemiebedrijven heeft effect, en is ook in Europa te voelen. Gisteren concludeerde de Europese voedselveiligheidsorganisatie EFSA het tegenovergestelde van de Wereldgezondheidsorganisatie – dat Glyfosaat waarschijnlijk niet kankerverwekkend zou zijn – op basis van allerlei grijze literatuur, die wij niet mogen inzien, en afkomstig is van Monsanto zelf.

Het resultaat, als TTIP of CETA er komt, is voorspelbaar. Als Europa, of nationale lidstaten straks regelgeving aannemen dat Glyfosaat verbiedt, dan staat Monsanto als eerste in de rij voor een ISDS zaak. En wie betaalt straks de prijs? Juist. De volksgezondheid, en de consument. 

Dat vinden wij schandalig. Het mag niet zo zijn dat Monsanto straks onze wetten schrijft. Daarom vragen wij uw steun in de strijd tegen TTIP en CETA. Willen wij écht een vuist kunnen maken, dan hebben wij meer nodig dan de 4,1 FTE waarmee we nu alles doen. Word foodwatcher, en help ons druk op de overheid uit te oefenen met een steeds groter achterban van betrokken burgers en consumenten! Steun foodwatch!>> Ja, ik meld me aan!
via: www.foodwatch.nl

Offline

 
  • Index
  •  » Prikbord
  •  » Rotterdam stopt met onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van Monsanto

Bulletin Board voettekst

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson