Forum SpiritueelRotterdam.nl


Je bent niet ingelogd.

  • Index
  •  » Prikbord
  •  » NoodoproepSTOP geen bestijdingsmiddel Glyfosaat is GIF

#1 29-02-2016 10:42:17

Eugénie
Administrator
Geregistreerd: 10-09-2007
Bijdragen: 718

NoodoproepSTOP geen bestijdingsmiddel Glyfosaat is GIF

Lieve foodwatcher,

Help je mee?

Wordt glyfosaat nog tien jaar in Europa toegelaten? Dat moeten we voorkomen! Al begin maart valt de beslissing. We zijn daarom vandaag een nieuwe e-mailactie gestart. Doe mee met deze heldere oproep aan de Europese Commissie – dit is onze laatste kans!

We hebben maar een paar dagen: begin maart zullen we van Brussel horen of de Europese Commissie heeft besloten of glyfosaat nog tien jaar lang op onze velden mag worden gespoten. Dat betekent: nog tien jaar lang gebruik van gewasbeschermingsmiddelen die een werkzame stof bevatten die de Wereldgezondheidsorganisatie als „waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens“ beoordeelt. Nog tien jaar lang glyfosaat dat in zeer giftige cocktails wordt verwerkt die in gigantische hoeveelheden op ons land worden gespoten. Dat mogen we absoluut niet laten gebeuren!

Help ons mee, dit is onze laatste kans om dit tegen te houden. Doe nu mee en teken voor deze noodoproep aan Eurocommissaris voor Gezondheid, Vytenis Andriukaitis:

>> Onderteken de noodoproep!
https://www.foodwatch.org/nl/onze-campa … glyfosaat/

Vergeet niet om deze belangrijke oproep te delen met uw vrienden en kennissen! Glyfosaat is al langere tijd een zeer controversieel middel. Het kankeronderzoekscentrum van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat glyfosaat „waarschijnlijk kankerverwekkend is voor de mens“. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, EFSA, bereikte een tegenovergestelde conclusie Onderling beschuldigen de wetenschappers elkaar van fouten. En wie zit tussen wal en schip? De consument! Wij dragen de risico’s, het gaat om onze gezondheid!

Ondanks dit verdachte wetenschappelijke beoordelingsproces, is de politieke situatie eigenlijk heel simpel. In Europa is het voorzorgsbeginsel van toepassing, een fundamenteel onderdeel van Europese levensmiddelenwetgeving dat is vastgelegd in de zogenaamde basisverordening 178/2002. Wat betekent dit? Het betekent dat risico’s voor onze gezondheid uit voorzorg moeten worden voorkomen, zelfs wanneer nog niet onomstotelijk is bewezen dat het risico daadwerkelijk bestaat.

Een nieuwe vergunning voor nog eens tien jaar glyfosaat op onze velden moet de politiek daarom alleen toelaten wanneer wetenschappelijke is bewezen dat het risico op kanker ongegrond is. Dat is nu niet het geval!

Daarom vragen wij jou met ons mee te doen – help ons de Europese Commissie ervan te overtuigen dat het voorzorgsbeginsel moet worden toegepast. Wij eisen: geen hernieuwde toelating voor glyfosaat!


>> Onderteken de e-mail aan de Europese Commissie!

Onderteken de e-mail aan de Europese Commissie!

Daarnaast eisen we het volgende: in principe moet de toelating voor alle mogelijk schadelijke stoffen die worden gebruikt in gewasbeschermingsmiddelen worden in getrokken, zodra er substantieel bewijs van ernstige gezondheidsrisico’s bestaat. Het mag niet zo zijn dat, wanneer één schadelijke stof wordt verboden, dit wordt vervangen met een andere even schadelijke stof. In de toekomst mogen dus alleen die werkzame stoffen en preparaten als pesticiden of onkruidverdelgers worden toegelaten, waarvan eerst door middel van transparant en onafhankelijk toxicologisch onderzoek is aangetoond dat zij geen gezondheidsrisico’s opleveren voor consumenten of de volksgezondheid.

Wat glyfosaat betreft hebben wij nog maar een paar dagen. Meld je daarom nu aan voor deze noodoproep, en deel het bericht met je vrienden>>.

Alvast hartelijk dank!       

Met vriendelijke groet,

Jurjen de Waal
Campaigner
Stichting foodwatch Nederland


P.S. Keer op keer zien we dat de gezondheid van consumenten op het spel wordt gezet, en dat het voorzorgsbeginsel wordt ondermijnd. Dit is één van de redenen waarom foodwatch vecht voor jouw recht op gezond, eerlijk en veilig voedsel. Wij willen ervoor zorgen dat er ten aanzien van onze voeding geen onnodige gezondheidsrisico’s bestaan. Help ons meer rechten voor consumenten af te dwingen door ons te ondersteunen als donateur van foodwatch>>
www.foodwatch.org/nl/doneren/word-donateur/doneer-nu/

             
Info@foodwatch.nl

Offline

 
  • Index
  •  » Prikbord
  •  » NoodoproepSTOP geen bestijdingsmiddel Glyfosaat is GIF

Bulletin Board voettekst

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson