Forum SpiritueelRotterdam.nl


Je bent niet ingelogd.

  • Index
  •  » Prikbord
  •  » Hooggevoelig? verklein je energieveld Door Jackelien Cerrone

#1 09-02-2017 00:17:09

Eugénie
Administrator
Geregistreerd: 10-09-2007
Bijdragen: 718

Hooggevoelig? verklein je energieveld Door Jackelien Cerrone

Als je hooggevoelig bent, dan ligt dat aan je energieveld
Als je hooggevoelig bent, dan is je energieveld te groot, te open en te alert. Dat doe je in feite zelf.
Waarom? Dat leg ik hier uit.

Door Jackelien Cerrone
Als hooggevoelig bent, dan ligt dat aan je energieveld
Je bent niet alleen je lichaam, je bent je bewustzijn. Dat bewustzijn is een vorm van energie

Je kunt je energieveld zien als een wolk van energie rond je lichaam. En die wolk zit vol voelsprieten. Sterke, zelfbewuste mensen hebben een klein, stevig energieveld. Als je hooggevoelig bent is het energieveld veel te groot. Met je ‘voelsprieten’ zit je een groter gebied in de gaten te houden. Dus je spreidt je bewustzijn uit over een groter oppervlak.

Dat betekent dat je energieveld groter wordt, maar ook dunner, vager.

Vergelijk het met een druppel verf. Als ik een druppel witte verf op de grond laat vallen, dan zie je duidelijk dat het witte verf is. Maar als ik probeer met de ene druppel de hele vloer wit te schilderen, dan wordt de verf zo verdund dat je er niets meer van ziet. Zo is het ook met je energieveld: Hoe groter je hem maakt, hoe vager hij wordt. Dan gaan dingen door elkaar lopen. Je dunne energieveld wordt net een spons, en je zuigt allerlei energieën uit je omgeving in je op.

Je voelt stress en emoties van anderen alsof ze van jezelf zijn. (Veel mensen die hooggevoelig zijn weten dat niet en denken dat hun emoties alle kanten op schieten. Houd het eens in de gaten: Als je plotseling verdrietig bent en je hebt geen reden om verdrietig te zijn, misschien dat je dan het verdriet van iemand anders voelt.)
Als je iemand iets vervelends moet vertellen voel je ook al wat de ander daarvan zal vinden, en daardoor wordt het nog moeilijker om het te vertellen.

Als de ander boos, kortzichtig of egoïstisch is, dan voel je zijn/haar heftige energie in je eigen hooggevoelige systeem, en dat voelt zo heftig en vreemd dat je er helemaal door uit balans raakt.

Als je dit een paar keer hebt meegemaakt wil je dat niet nóg een keer meemaken.Je wilt die situaties uit de weg gaan en je wilt sterker en zelfbewuster zijn. Juist daardoor word je nóg alerter op jezelf en op je omgeving. Je energieveld was al groot en open en nu maak je hem ook nog super-alert.

Alles wat je angst, stress of onrust geeft maakt je nóg alerter.

Nu is je energieveld net een spinnenweb: De spin zit in het midden van zijn web te wachten tot er iets in zijn web valt. Als er iets in het spinnenweb valt, dan voelt de spin dat via de draden van het web. Als je hooggevoelig bent voel jij alles wat er om je heen gebeurt via je energieveld. Alsof je energieveld een groot driedimensionaal web is met draden (voelsprieten), en alles wat er om je heen gebeurt laat alarmbelletjes rinkelen.

En nu?

Je voelt je beter als je energieveld kleiner is, minder open en minder alert

Je kunt hem kleiner maken door dat te visualiseren. Niet door een beschermende cirkel van licht om je heen te visualiseren, daar wordt je energieveld niet kleiner van. Visualiseer hoe je je energie dichter bij je lichaam houdt, en voel dat dat ook echt gebeurt.
Je kunt je energieveld minder open maken door te beseffen dat je geen spons wilt zijn. Vul je energieveld met je eigen energie. Hoewel je al zult merken dat je energieveld veel steviger wordt als je hem alleen maar kleiner maakt.

Je kunt je energieveld minder alert maken door de aandacht bij jezelf te houden. Voel je veilig en rustig, dan is de buitenwereld ook niet zo boeiend meer. Is het lastig om je veilig en rustig te voelen, dan kan een goede therapeut je daar bij helpen.

Maar waarom maakte je in allereerste instantie je energieveld zo groot?

Waarom hebben bijna alle hooggevoelige mensen een te grote aura? Ergens in je leven heb je de beslissing genomen dat je alles in de gaten moet houden. Dat was de allereerste oorzaak waardoor jij een groot, open en alert energieveld hebt. Vanaf dat moment heb je jezelf getraind om hooggevoelig te zijn. Dat moment, die beslissing is waarschijnlijk heel diep weggezakt in je onderbewuste. Als je die beslissing weer boven tafel krijgt kun je hem ongedaan maken. Ook hier kan een goede therapeut je helpen. Je kunt dan beginnen af te leren om hooggevoelig te zijn.
http://www.leveninlicht.nl/
Jackelien Cerrone is energetisch therapeut

Offline

 
  • Index
  •  » Prikbord
  •  » Hooggevoelig? verklein je energieveld Door Jackelien Cerrone

Bulletin Board voettekst

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson